Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žirafa Africká

21. 3. 2010

Obrazek

Měří 4,8 až do 5,5 metru a váží až 900 kg,dožívá se v průměru 30-35 let. Samice jsou obecně trochu menší a lehčí.

Ač původem z Afriky je žirafa příbuzná s jelenem či krávou. Nicméně náleží do vlastní čeledi, kterou sdílí pouze se svým nejbližším příbuzným okapi.

Přirozeným prostředím pro žirafy jsou suché savany a otevřené pláně. Díky dlouhému jazyku, šikovné stavbě páteře a ohebným nohám může žirafa dosáhnout na velké množstvý potravy.Dlouhým jazykem (až 50 cm) přitáhne větev, obalí ji svými hustými slinami a poté z ní listí svými hřebenovitými zuby sežere.Konzumace potravy a pití zabere žirafě denně přibližně 12 hodin. Žirafy odpočívají ve stoje, jen výmečně spí v sedě s hlavou opřenou o zadek.Spánku žirafa věnuje každý den maximálně 7 minut.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA